Zoeken
Planinhoud

Fabriekshal en kantoren

Status

Opgeleverd

Werkzaamheden

Projectmanagement

Opdrachtgever

Maasveste Berben Bouw

Westrom Roermond

Op vrijdag 11 oktober 2013 werd het nieuwe bedrijfspand van Westrom in Roermond officieel geopend. De organisatie zet zich in voor mensen die om welke reden dan ook een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt en zorgt ervoor dat deze mensen volwaardig aan het werk kunnen. Na ruim een jaar bouwen hebben ruim 500 medewerkers hun plek gevonden in het open en transparante gebouw.

Een arbeidsplek die aan alle eisen van deze tijd voldoet

Dat was het doel van Westrom en een van de belangrijkste redenen voor de keuze voor nieuwbouw. Maasveste Berben Bouw schakelde Arcus Zuid in voor het projectmanagement en de uitvoering. De sociale werkplaats annex kantoor zou gerealiseerd worden in 8 maanden bouwtijd, een uitdaging op zich! Na 6 maanden ging één van de grootste hoofd onderaannemers, met nog negen aannemers onder zich echter failliet.

Door snel handelen kon dit immense gat binnen vier dagen worden opgevuld. Er werd een nieuwe hoofd onderaannemer aangetrokken en de bestaande onderaannemers werden door effectief onderhandelen behouden. Hierdoor waren alsnog bijna alle werktuigbouwkundige installaties (o.a. riolering en afvoer, centrale verwarming, sanitaire voorzieningen en luchtbehandelingsinstallaties) binnen de gestelde tijd klaar.

Uiteindelijk heeft de bouw door dit faillissement 2 maanden vertraging opgelopen. De opdrachtgever en hoofdaannemer waren echter bijzonder tevreden. Ook omdat de bouw binnen het gestelde budget kon worden afgerond.

Locatie

Stevensweert is goed bereikbaar via de A2 (Maastricht/Eindhoven), A73 (Roermond) en A52 (Düsseldorf).

Interesse?​

Heeft u interesse in een bouwkavel? Neem dan direct contact op via +31 (0)46 411 3290.