Zoeken
Planinhoud

Ca. 400 projectmatige woningen/bouwkavels

Status

Deels opgeleverd – deels in aanbouw – deels te realiseren

Werkzaamheden

Planontwikkeling, Projectmanagement, Marketing & verkoop

Opdrachtgever

ABC Vastgoed Arnhem

Buitenhof Lelystad

De woonschat van Lelystad

In Lelystad, een van de groenste steden van Nederland, ontwikkelt Arcus Zuid in samenwerking met ABC Vastgoed het woningbouwproject ‘Buitenhof’ te Lelystad. Dit ruime plan wordt omgeven door rust en ruimte. De zeer royale bouwkavels gelegen in het groen en aan het water creëren het gevoel dat men daadwerkelijk in een park woont. ‘Buitenhof’ is een ware oase aan de rand van Lelystad. Het is de woon- en leefomgeving voor mensen die houden van ruimte, groen en rust maar met de dagelijkse voorzieningen vlakbij. Het plan biedt voor iedere doelgroep mogelijkheden, kinderen kunnen veilig spelen, ouders genieten van de rust en ruimte en senioren kunnen gebruik maken van alle benodigde voorzieningen.

Buitenhof 2.0

Een bestaand plan nieuw leven inblazen, dat was onze opdracht. Hiervoor werd onder andere kritisch gekeken naar het bestaande planconcept, een lifestyle park naar Amerikaans model gericht op ouderen. Op basis van (markt)onderzoek werden diverse planaanpassingen voorgesteld en na goedkeuring van de welstandscommissie doorgevoerd. Dit leidde onder meer tot een nieuw en gevarieerd beeldkwaliteitsplan.

Het resultaat: een villapark gericht op (jonge) gezinnen én ouderen (brede doelgroep) met een groot openbaar gebied en diverse gemeenschappelijke voorzieningen. Ruimte werd gecreëerd door het verminderen van het aantal wooneenheden (ontdichting), het verbreden van de kavels en het vergroten van de kaveldieptes (ca. 10m).

Samen met twee regionale makelaars werd de verkoop van de verschillende deelgebieden succesvol opgepakt.

Locatie

Interesse?​

Heeft u interesse in een bouwkavel? Neem dan direct contact op via +31 (0)46 411 3290.